Bild: Lars Oldenburg. På väg: illustration  
 
text ljud bild manus ?
 
  anomali: bokf�rlaget anomali ekonomisk f�reningDen andra Infernokrisen

Förlaget Anomali firar Strindbergsåret 2012 med utgivningen av Yngve Kants närgångna, berättande essä Den andra Infernokrisen: August Strindberg 1907–1908. Materialet har huvudsakligen hämtats fr ån Ockulta dagboken, från brev och från samtida tidningsartiklar av olika slag.

Härjad av år och motgångar utkämpar Strindberg sin sista strid med Harriet Bosse, sitt barns mor, och förlorar. Ju djupare han sjunker, desto högre m åste han, sin natur likmätigt, stiga, som dramatiker och vetenskapsman och vägvisare i tidens stora frågor.

Han vet att man måste uthärda jordelivets ohyggligheter för att få dö och på dödens öar komma till nya insikter, och få återvända förbättrad. Så kan han, som Swedenborgs lärjunge, i lugna stunder tänka. Men oftare känner han tvärt om hur begäret att stiga växer med svårigheten att uthärda.

Som han skrev en gång på 80-talet: den nervsjuka ”nöjer sig inte därmed att klättra upp ett stycke på berget fär att kunna andas, utan han måste upp på toppen, eller han spränger berget i luften” (novellen Genvägar).

Limbundet mjukband
Format: 148x210 mm. Sidantal: 145
ISBN: 978-91-976331-5-4
Pris: 130 kr styck + porto   25 kr

Beställning:
Anvisningar

1. Fyll i formuläret (alla fält måste fyllas i)

2. Tryck på beställ (tryck ej flera ggr)

3. Du får ett bekräftelsemeddelande på skärmen.

4. Vi skickar din beställning tillsammans med inbetalningskort.

OBS! Om du beställer två eller fler exemplar betalar du fortfarande bara 25 kr i porto